Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2004 07:01
UPD:07:06

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής chip και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, μετά την ανακοίνωση της Tokyo Electron Ltd., η οποία ανέφερε, ότι, οι παραγγελίες chip μειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της LG. Philips LCD Co., για χαμηλότερα, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, κέρδη.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των εταρειών που πρόκειται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αυτό το τρίμηνο, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί, ότι θα προβλέψουν χαμηλότερη ζήτηση, αφού οι τιμές του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ, περιορίζουν της παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τις δαπάνες των καταναλωτών.

«O κλάδος της τεχνολογίας φαίνεται σε μένα ότι θα είναι εκείνος τον οποίον θα αποφύγουν οι περισσότεροι, καθώς οι πρβλέψεις αναθεωρούνται προς τα κάτω», ανέφερε ο Scott McGlashan, ο οποίος διαχειρίζεται περισσότερα από δύο δισ. δολ. σε μετοχές με την J O Hambro Capital Management Ltd., στο Λονδίνο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, έχανε 1%, φθάνοντας στις 91,62 μονάδες, στις 11:07' π.μ., ώρα Τόκυο. Ο δείκτης των μετοχών των εταιρειών του κλάδου των κομπιούτερ, υποχωρούσαν κατά 1,4%, έχοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των κλάδων και των 10 δεικτών της περιφέρειας.

Η Intel Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής chip στον κόσμο, αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της. Η εταιρεία, στις 2 Σεπτεμβρίου, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για τα περιθώρια των πωλήσεων και του κέρδους, επικαλούμενη τη διεθνή ζήτηση για προσωπικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, η οποία μειώνεται.

Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Tokyo Electron προμηθεύουν με μηχανήματα την Intel, με τα οποία ελέγχει τα chip, τη στιγμή που η Samsung παράγει memory chip, τα οποία λειτουργούν με τους επεξεργαστές της Intel.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στις 11.228,04 μονάδες, τη στιγμή που o Topix υποχωρούσε κατά 0,8%, φθάνοντας στις 1.130,85 μονάδες, μετά από ένα μακρύ Σαββατοκύριακο. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi βυθίστηκε κατά 2% σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των δεικτών της περιφέρειας και ο Taiex στην Ταϊβάν, υποχωρούσε κατά 0,6%.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας κινούντο πτωτικά, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα