Infosys: Αύξηση των παραγγελιών, υψηλότερα κέρδη

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2004 08:41
UPD:08:48

ΑΥΞΗΣΗ, περίπου κατά το ήμισυ, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας πληροφορικής της Ινδίας, Infosys Technologies Ltd., καθώς οι πελάτες έκαναν μεγαλύτερες παραγγελίες.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 4,47 δισ. ρουπίες (97 εκατ. δολ.) από τρία δισ. ρουπίες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα αποτελέσματα, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των εννέα οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 54%, φθάνοντας στο 17,5 δισ. ρουπίες.

Η Infosys δέχεται περισσότερες παραγγελίες από πελάτες, όπως η Aetna Inc., η τρίτη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία στον κλάδο της υγείας, των ΗΠΑ, ενώ κατά πάσα πιθανότητα αυτές ενδέχεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μετά τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Ganesh Duvviri, αναλυτή στης Motilal Oswal Securities Ltd., η Infosys περιμένει αύξηση των όγκων των πωλήσεων μετά τις προεδρικές εκλογές, ενώ η διοίκησή της προβλέπει, ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα σημειώσουν αύξηση της τάξης του 34%, φθάνοντας στις 62,70 ρουπίες, τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, βάσει των λογιστικών δεδομένων που ισχύουν στη Ινδία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εταιρείες λογισμικού της Ινδίας, πραγματοποιούν περισσότερο του 60% των πωλήσεών τους, στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα