X.A. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2004 10:21
UPD:10:52

Καθώς πλησιάζουμε το Νοέμβριο, οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών καθίστανται βραχυπρόθεσμα ο βασικός καταλύτης επηρεασμού της αγοράς, εκτιμά η Marfin Analysis, η οποία για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένει ότι θα συνεχιστεί η τάση των τελευταίων ημερών.

«Η απουσία σηµαντικών εταιρικών νέων σε συνδυασµό µε τη συνεχιζόµενη άνοδο της τιµής του πετρελαίου κάνει επιφυλακτικούς τους επενδυτές, κάτι που φαίνεται και από το χαµηλό όγκο συναλλαγών. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, δεν θα περιµέναµε σηµαντική διαφοροποίηση σε σχέση µε χθες. Θεωρούµε πιθανή µια διόρθωση στις τιµές των τραπεζικών µετοχών», αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο η Aspis Bank.

Σύμφωνα με την Praxis Χρηματιστηριακή, η συσσώρευση της αγοράς αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Η εκτίμησή της στηρίζεται στο ότι πιθανολογεί πως η πλειονότητα της επενδυτικής κοινότητας θα διατηρήσει στάση αναμονής για το πώς θα διαμορφωθεί το κλίμα στο διεθνές περιβάλλον.

Τέλος, σύμφωνα με την Egnatia Finance, «από το τέλος Σεπτεµβρίου, ο Γ∆ΧΑΑ βρισκόταν σε ανοδική τάση λόγω της ισχυρής ζήτησης για τους τραπεζικούς τίτλους. Παρόλα αυτά, θεωρούµε δύσκολη την καταγραφή νέων υψηλών κερδών στην παρούσα φάση, χωρίς να αποκλείουµε κάποιες ρευστοποιήσεις προς αποκόµιση κερδών στις τράπεζες έπειτα από τις συσσωρευµένες υπεραξίες, διατηρώντας την χθεσινή τάση συσσώρευσης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα