Hannover Re: Αύξηση των ζημιών από τους τυφώνες, χαμηλότερα κέρδη

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2004 10:23

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της, για τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο του έτους, προχώρησε η πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, Hannover Re, εξ αιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν από τους τέσσερις τυφώνες στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα την αύξηση των απαιτήσεων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα ανέλθουν φέτος σε 300 εκατ. ευρώ (371 εκατ. δολ.) φέτος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της. Τον περασμένο μήνα, η Hannover Re, είχε ανακοινώσει, ότι οι απαιτήσεις για αποζημιώσεις θα ωθήσουν τα κέρδη της το 2004 στα χαμηλότερα επίπεδα των προβλέψεών της, που κυμαίνονται σε μία κλίμακα από 390 έως 430 εκατ. ευρώ.

Οι τυφώνες Charley, Frances, Ivan και Jeanne προκάλεσαν ζημίες 40 δισ. δολ., ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι οι καταιγίδες προκάλεσαν τις μεγαλύτερες από ποτέ ζημίες στις ασφαλιστικές εταιρείες στις ΗΠΑ. Ωστόσο, το επόμενο έτος οι εταιρείες αντασφαλειών θα ευνοηθούν, καθώς οι εταιρείες του κλάδου, θα διατηρήσουν τα ασφάλιστρα σε σταθερά επίπεδα, μετά την σημαντική αύξησή τους εξ αιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11 ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ, επεσήμανε η εταιρεία.

Η Hannover Re, θα επιτύχει τον στόχο της απόδοσης κερδών ανά μετοχή, περισσότερο από το 12% φέτος και θα καταβάλλει υψηλότερο μέρισμα έναντι αυτού που διένειμε το 2003. Για το 2005, η διοίκησή της προβλέπει ότι τα καθαρά της κέρδη θα κυμανθούν από 430 έως 470 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα