Η Time Warner ανέβασε τη Wall Street

Ανοδο 0,40% σημείωσε ο Dow Jones
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 23:30
UPD:23:35
REUTERS/SHANNON STAPLETON

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να ξεπερνούν την μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση στις λιανικές πωλήσεις και να κινούνται στο ρυθμό των θετικότατων αποτελεσμάτων και της μεγάλης συμφωνίας για την εξαγορά της Time Warner Cable.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,40% στις 16.027,67 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,94% στις 4.240,67 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,58% στις 1.829,83 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά έχει καταγράψει χαμηλά από τις 3 Φεβρουαρίου, με τους επενδυτές να έχουν βρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επανατοποθετηθούν. Και αυτό το κάνουν με αφορμή τα θετικά εταιρικά νέα.

Στο επίκεντρο της ανόδου βρέθηκε η Time Warner Cable, η οποία ενισχύθηκε κατά 6,8%, μετά την ανακοίνωση ότι η Comcast θα την εξαγοράσει έναντι του ποσού - μαμούθ των 45,2 δισ. δολαρίων. Αντίθετα, η Comcast υποχώρησε κατά 4%, ενώ η Charter, η οποία ήταν η έταιρη ενδιαφερόμενη για την εξαγορά της Time Warner υποχώρησε κατά 6,3%.

Σημαντικά κέρδη της τάξεως του 4% σημείωσε και η μετοχή του Facebook, συνεχίζοντας το κατά 25% ανοδικό της σερί από τις 30 Ιανουαρίου, όταν και ανακοίνωσε ότι είχε αύξηση 63% στα έσοδα του δ' 3μηνου του 2013, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προήλθαν από τις διαφημίσεις στις εφαρμογές κινητών τηλεφώνων.

Στον αντίποδα βρέθηκε η Cisco, η οποία υποχώρησε κατά 3,3%, η οποία μάλιστα κατέγραψε πτώση 55% στα κέρδη του δ' 3μηνου του 2013.

Η πτώση των λιανικών πωλήσεων, που εμφανίζονται για δύο συνεχόμενους μήνες να υποχωρούν, επηρέασε και τον κλάδο του λιανεμπορίου, με την αγορά να εκφράζει τις ανησυχίες της για πιθανή απώλεια της δυναμικής της ανάκαμψης.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η Whole Foods Markets υποχώρησε κατά 7,4%.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 0,4% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να ανέμεναν πτώση 0,1%. Εξαιρουμένων των πωλήσεων στον κλάδο του αυτοκινήτου, οι λιανικές πωλήσεις ήταν σχεδόν αμετάβλητες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2013.

Κατά 8 χιλ. αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, με τον αριθμό των νέων ανέργων που λαμβάνουν επίδομα να διαμορφώνεται στις 339 χιλ. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 330 χιλ. οι αιτήσεις, ενώ την εβδομάδα που προηγήθηκε είχαν κατατεθεί 331 χιλ. αιτήσεις επιδόματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα