Στα 1.300 δολάρια αναρριχήθηκε ο χρυσός

Σταθεροποιητικά το αργό
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 22:10
UPD:22:11
REUTERS/MICHAELA REHLE

Φωτογραφία αρχείου.

Πάνω από τα 1.300 δολάρια έκλεισε ο χρυσός την Πέμπτη, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, με τους επενδυτές να αναζητούν ασφαλές καταφύγιο έναντι των μερικώς απογοητευτικών στοιχείων από τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού έκλεισαν με κέρδη 0,4% ή 5,10 δολάρια, στα 1.300,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η νομισματική πολιτική θα παραμείνει χαλαρή, όσο η οικονομία δείχνει σημάδια αδυναμίας, όπως η σημερινή ανακοίνωση για τις λιανικές πωλήσεις που υποχώρησαν κατά 0,4%. Η χαλαρή όμως νομισματική πολιτική προκαλεί πιέσεις στο δολάριο, εξέλιξη που παραδοσιακά ευνοεί τα μέταλλα, καθώς οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο για τη διαφύλαξη της αξίας των κεφαλαίων τους.

Στον αντίποδα, σταθεροποιητικά κινήθηκε σήμερα το αργό, με τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου να κλείνουν με απώλειες 0,07% στα 100,30 δολάρια το βαρέλι.

Οι αναλυτές απέδωσαν αυτή την οριακή διόρθωση στην αναμενόμενη ανακοπή του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, με τη ζήτηση του πετρελαίου να περιορίζεται στη χρήση για την αντιμετώπιση των κακών καιρικών συνθηκ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα