Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2004 07:01
UPD:07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Advantest Corp., μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής κομπιούτερ στον κόσμο, Intel Corp., ότι τα αποθέματά της μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο, με αποτέλεσμα η εταιρεία να πραγματοποιήσει τα κέρδη που προέβλεπε.

«Οι επενδυτές ψάχνουν μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των chip, μετά το αίσθημα της ανακούφισης για τα αποτελέσματα της Intel», ανέφερε ο Koichi Ogawa, ο οποίος διαχειρίζεται 11 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Daiwa SB Investments Ltd. στο Τόκυο, συμπληρώντας: «Οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν τα αποθέματά τους, τα οποία φαίνεται να τους απασχολούν περισσότερο από κάθε τι».

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,3%, φθάνοντας στις 11.239,67 μονάδες, στις 12:39' μ.μ., ώρα Τόκυο, τη στιγμή που ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα σημείωνε άνοδο 0,4%.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές των εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση, στις 91,11 μονάδες. Οι μετοχές της BHP Billiton οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των εταιρειών του κλάδου των πετρελαιοειδών και των μεταλλουργιών, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν μετά την άνοδό τους σε επίπεδα ρεκόρ και οι τιμές του χαλκού σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση, σε χρονικό διάστημα πέντε εβδομάδων.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην Ασία σημείωναν επίσης ελαφρά διαφοροποίηση, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη, οι οποίοι σημείωναν απώλειες. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ινδία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα