Προεξοφλεί «καλά νέα» το Χ.Α.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 18:13
UPD:18:18
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Φωτογραφία αρχείου.

Στα υψηλότερα επίπεδα της συνεδρίασης έκλεισε την Τετάρτη το ελληνικό χρηματιστήριο, με ένα μίνι ράλι το τελευταίο 2ωρο της διαπραγμάτευσης.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.278,22 μονάδες με άνοδο 2,58%, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 75,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος έφτασε στα 33,75 εκατ. τεμάχια.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, η σημερινή κίνηση προσέγγισης των 1.280 μονάδων, παρά τη χθεσινή διόρθωση, δείχνει ότι η αγορά τοποθετείται για να υποδεχτεί καλά νέα, πιθανότατα από το μέτωπο μιας πιθανής αναβάθμισης ή προώθησης του αναμενόμενου νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ωστόσο, οι τοποθετήσεις δεν μπορούν να είναι υπερβολικές, καθώς παραμένει ο πολιτικός και δημοσιονομικός κίνδυνος ενόψει μάλιστα και των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Σήμερα τα μεσάνυχτα θα γνωστοποιηθουν και τυχόν αλλαγές στους δείκτες της Morgan Stanley (MSCI), με τις ελληνικές μετοχές που συμμετέχουν στο δείκτη να τίθενται για πρώτη φορά μετά την ένταξη του ΧΑ στις αναδυόμενες αγορές, υπό αξιολόγηση. Έτσι η αγορά προφανώς και τοποθετήθηκε για πιθανή επί τα βελτίω αναθεώρηση, εξέλιξη που ίσως να προκαλέσει το ενδιαφέρον επιπλέον ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Παράλληλα, αναμένουμε την Παρασκευή τα στοιχεία για το ΑΕΠ του δ' 3μηνου του 2013, όπου οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι καλύτερα του αναμενομένου, καταδεικνύοντας την ανάσχεση της ύφεσης. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις τότε και η ύφεση του συνόλου του έτους 2013 θα μειωθεί ίσως και κοντά στο 3,7%,  έναντι αρχική πρόβλεψης 4,2%.

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ σημείωσε κέρδη 4,17% κλείνοντας στα ψηλά ημέρας, η Πειραιώς δεν κατάφερε να «πιάσει» τα 2 ευρώ, παραμένοντας στα 1,97 ευρώ με κέρδη 2,6%, ενώ εντυπωσιακή κίνηση πραγματοποίησαν η MIG (+5,94%) και η Σωληνουργεία Κορίνθου (+7,5%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο κλάδος των Ασφαλειών (+5,04%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση ο κλάδος των Μέσων Ενημέρωσης (+1,50%). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε άνοδο 2,71% ενώ  ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,62%. Από τις μετοχές που πραγματοποίησαν πράξη, 98 κινήθηκαν ανοδικά, 44 καθοδικά, ενώ η τιμή 24 μετοχών παρέμεινε αμετάβλητη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα