Σλοβενία: Σταθερή διατηρεί την αξιολόγηση η S&P

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 16:36
UPD:16:37
REUTERS/SRDJAN ZIVULOVIC

Η σημαία της Σλοβενίας δίπλα από το κτήριο της τράπεζας Nova Ljubljanska Banka στη Λιουμπλιάνα.

Την πιστοληπτική αξιολόγηση «Α-» της Σλοβενίας, με σταθερή προοπτική, επιβεβαίωσε σήμερα η Standard & Poor’s.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι θα σημειωθεί πρόοδος στη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών, αλλά και της πολιτικής κατάστασης στη χώρα. Τονίζει, επίσης, ότι οι σλοβενικές αρχές ανταποκρίθηκαν επαρκώς στις ανάγκες αντιμετώπισης των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα και συνεπώς δεν θα χρειαστεί διάσωση.

Η πρόβλεψη «σταθερής προοπτικής» βασίζεται στην εκτίμηση ότι η σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και η αναδιάρθρωση των τραπεζών θα συνεχιστούν, με την επιπρόσθετη προϋπόθεση ο κυβερνητικός συνασπισμός να παραμείνει στην εξουσία μέχρι τις επόμενες προγραμματισμένες για το 2015 γενικές εκλογές, αναφέρει η S&P στην ανακοίνωσή της.

Ο οίκος αναφέρει στην έκθεσή του κάποιες καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ωστόσο αναμένει να σημειωθεί μεσοπρόθεσμα πρόοδος στην προώθηση των μέτρων για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Δεν αποκλείει, πάντως, υποβάθμιση της αξιολόγησης, σε περίπτωση που η κατάσταση στον τραπεζικό τομέα επιδεινωθεί, αν το δημόσιο χρέος αυξηθεί ή αν υπάρξει πολιτική αστάθεια.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα