Μείωση 0,8% της πώλησης αυτοκινήτων στη Δ. Ευρώπη

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2004 10:36

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό 0,8% σημείωσαν τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη, καθώς η αύξηση της ανεργίας αποθάρρυνε τους καταναλωτές από τις μεγάλες αγορές. Τις μεγαλύτερες απώλειες στις πωλήσεις τους , εμφάνισαν η PSA Peugeot Citroen, η Renault SA και η Nissan Motor Co.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν σε 1,35 εκατ. οχήματα, από 1,36 εκατ., που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της European Automobile Manufacturers Association. Οι πωλήσεις το εννεάμηνο του έτους, αυξήθηκαν κατά 1,5%, φθάνοντας στα 11,2 εκατ. οχήματα.

Η ανησυχία για την ανεργία στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης, αλλά και στη Γαλλία, σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια δανεισμού στην Βρετανία, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων. Η εξέλιξη αυτή, ενδέχεται να περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί το 9% της βιομηχανικής της παραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 10,7% τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 1999 και στη Γαλλία τον Αύγουστο ο δείκτης ανεργίας έφθασε το 9,9%, ο υψηλότερος που σημειώθηκε σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 3,5 ετών.

Η Bank of England αύξησε τα βασικά επιτόκια δανεισμού πέντε φορές από τον Νοέμβριο, στο 4,75%, το υψηλότερο επίπεδο σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών, προκειμένου να περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη και να αποφύγει την αύξηση του πληθωρισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα