Fitch: «Καμπανάκι» για ευρωπαϊκές τράπεζες

«Αγκάθι» οι αναταράξεις στις αναδυόμενες αγορές
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 12:46
UPD:12:52
EPA/ANDY RAIN

Σύμφωνα με τη Fitch, από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες η ισπανική Banco Santander είναι η πιο εκτεθειμένη στις εύθραυστες αναδυόμενες.

Οι αναταράξεις στις αναδυόμενες αγορές συνιστούν ακόμη ένα «αγκάθι» για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, λόγω της έκθεσης ορισμένων από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ε.Ε. στις λεγόμενες «Εύθραυστες 8» οικονομίες, όπως σημειώνει η Fitch. Ωστόσο, ο οίκος αξιολόγησης κρίνει διαχειρίσιμους τους κινδύνους.

Σύμφωνα με τη Fitch, από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες η ισπανική Banco Santander είναι η πιο εκτεθειμένη στις εύθραυστες αναδυόμενες, με παρουσία  σε Βραζιλία, Αργεντινή και Χιλή.

Οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που είναι εκτεθειμένες στις «Εύθραυστες 8» (δηλαδή Iνδία, Ινδονησία, Βραζιλία, Τουρκία, Νότια Αφρική, Αργεντινή, Ρωσία και Χιλή) είναι η BBVA μέσω του ποσοστού 25% στην τουρκική Garanti Bank και θυγατρικές σε Χιλή και Αργεντινή, η Standard Chartered με δραστηριότητες στην Ινδία και την Ινδονησία και η Barclays με τη θυγατρική στη Ν. Αφρική. Αλλά και η UniCredit έχει δραστηριότητες σε Τουρκία και Ρωσία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα