Με κέρδη άνω του 1% το Χ.Α.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 11:18
UPD:11:23
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Μόνο μία μέρα χρειάστηκε να αφομοιώσει τα επίπεδα που βρέθηκε μετά από οκτώ σερί ανοδικές συνεδριάσεις το ελληνικό χρηματιστήριο, αφού από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ενισχύεται πάνω από τις 1.250 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με άνοδο 1,16% στις 1.260,54 μονάδες στις 11:15, ενώ ο τζίρος παραμένει λίγο πάνω από τα 6,2 εκατ. ευρώ.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση είναι εμφανές ότι η αγορά έχει μειώσει τους ρυθμούς της και το επόμενο τεχνικά ζητούμενο είναι το προς ποιά κατεύθυνση θα οδηγήσει η επόμενη κίνηση εκτόνωσης. Παράλληλα, σύμφωνα με τους εγχωριους αναλυτές, τα αντανακλαστικά των επενδυτών θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, καθώς οι περισσότεροι τίτλοι του FTSE25 έχουν πλησιάσει «απειλητικά», αν δεν έχουν υπερβεί, ακόμη και τις πλέον αισιόδοξες τιμές - στόχους.

Για όσους κινούνται σε απόλυτα βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, χρειάζεται αυξημένη προσοχή, καθώς η καθοδική διάσπαση των 1.230 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και των 402 μονάδων για τον FTSE25, απαιτεί κινήσεις stop loss στο intraday γράφημα.

Πάντως, η σημερινή κίνηση επαναφοράς στα επίπεδα άνω των 1.250 μονάδων, παρά τη χθεσινή διόρθωση, δείχνει ότι η αγορά τοποθετείται για να υποδεχτεί καλά νέα, πιθανότατα από το μέτωπο μιας πιθανής αναβάθμισης ή προώθησης του αναμενόμενου νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ωστόσο, οι τοποθετήσεις δεν μπορούν να είναι υπερβολικές, καθώς παραμένει ο πολιτικός και δημοσιονομικός κίνδυνος ενόψει μάλιστα και των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Στο ταμπλό, η Πειραιώς κινείται με κέρδη 1,04%, η Εθνική ανοδικά κατά 1,10% και η Eurobank κατά 1,18%. Στον αντίποδα, η Alpha Bank διορθώνει κατά 0,28%, ενώ ελαφρώς πτωτικά κινούνται και οι μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα