Νέα συγκέντρωση λογιστών - φοροτεχνικών κατά των προστίμων

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 11:03
UPD:11:05
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Στιγμιότυπο από προηγούμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας λογιστών στο Σύνταγμα.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι οι Ενώσεις των λογιστών-φοροτεχνικών.

Η συγκέντρωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος και η αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Βενιζέλου. Είναι η δεύτερη φορά που οι λογιστές πραγματοποιούν συγκέντρωση τις τελευταίες ημέρες.

Αιτία, είναι τα νέα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία για περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής φορολογικών δηλώσεων αλλά και οι ποινές και οι προσαυξήσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής των φόρων.

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία που ισχύει από την 01/01/2014 προβλέπει:

  •           πρόστιμο 1.000 ευρώ για όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης από την οποία απορρέει υποχρέωση καταβολής φόρου (έστω και ευρώ)
  •           πρόστιμο 2.500 ευρώ για την ίδια παράβαση σε περίπτωση που η εκπρόθεσμη δήλωση υποβάλλεται από εταιρεία που τηρεί διπλογραφικά βιβλία.

Πάντως, η κυβέρνηση, τόσο δια του αρμόδιου υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη όσο και για του γενικού γραμματέα Εσόδων Χ. Θεοχάρη έχει προαναγγείλει μειώσεις στα πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν και το 50%. Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις ενώ αναμένεται η κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα