Βερολίνο: Σεβόμαστε τη δικαστική απόφαση για ΕΚΤ

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 14:47
UPD:14:52
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Το Συνταγματικό Δικαστήριο (φωτογραφία αρχείου) αποφάσισε να παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταγγελία κατά του προγράμματος απεριόριστων αγορών ομολόγων που υλοποιεί η ΕΚΤ.

Η γερμανική κυβέρνηση «καταγράφει με σεβασμό την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου», δήλωσε η Κριστιάνε Βιρτς, εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ, μετά την αμφισβήτηση από το δικαστήριο της νομιμότητας του προγράμματος αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταγγελία κατά του προγράμματος απεριόριστων αγορών ομολόγων που υλοποιεί η ΕΚΤ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως βλέπει «σημαντικούς λόγους ώστε να υποθέσει ότι (το πρόγραμμα) υπερβαίνει τις αρμοδιότητες νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και κατά τον τρόπο αυτόν διαρρηγνύει τις εξουσίες των κρατών μελών και παραβιάζει την απαγόρευση νομισματικής χρηματοδότησης του προϋπολογισμού (τους)».

EURONEWS

«Ήταν θέμα ερμηνείας του δικαίου της Ε.Ε.», δήλωσε η εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο θα περιμένει τώρα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα