DailyFx.gr: Τέσσερα στοιχεία που κρίνουν το αποτέλεσμα στα σημερινά NFPs

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 11:25
UPD:14/02/2014 17:47

Η σημαντικότερη ανακοίνωση της αγοράς που κρίνει κατά πολύ και την διάθεση ρίσκου τόσο στο forex, όσο και στα χρηματιστήρια είναι αναμφίβολα οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούν οι ΗΠΑ κάθε μήνα.
Ο απογοητευτικός αριθμός του Ιανουαρίου με τις 74.000 νέες θέσεις έφερε σημαντικές πιέσεις στο δολάριο, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τη σημερινή ανακοίνωση να βρίσκονται στις 175.000 θέσεις.

Υπάρχουν τέσσερα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να προσέξουμε στην ανάλυση των νέων θέσεων εργασίας και τα παραθέτουμε παρακάτω:

1. Καιρικές συνθήκες
Σε περίπτωση που ο αριθμός έρθει κάτω από τις 175.000, θα γίνει και πάλι προσπάθεια να συνδεθεί με τις κακές καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ. Αυτό όμως δεν μπορεί να δώσει και πολύ μεγάλο άλλοθι. Τι εννοώ; Θα μπορούσε να έχει κάποια σημασία αν μιλούσαμε για μερικές χιλιάδες θέσεις, αλλά αν δούμε ξανά έναν αριθμό κάτω από τις 100.000 τότε θα είναι ξεκάθαρα αρνητικό και ο καιρός θα έχει συμβάλει σε πολύ μικρό ποσοστό.

2. Η ποιότητα των νέων θέσεων εργασίας
Εδώ θα πρέπει να δούμε την ανάλυση των νέων θέσεων ποιοτικά. Οι έρευνες δείχνουν σημαντική μείωση στις δουλείες του κατασκευαστικού κλάδου, και αύξηση στον τομέα υπηρεσιών. Είναι εύκολα κατανοητό λοιπόν ότι η επιβράδυνση στις κατασκευές και την ανάπτυξη θα μπορούσε να φέρει μείωση και στην κατανάλωση με μελλοντικές επιπτώσεις και στον πληθωρισμό.

3. Η επιστροφή στον «κανονικό» μέσο όρο
Από τη στιγμή που η Fed έχει δεσμευτεί για τη συνέχιση του Tapering, θα επιθυμούσε η ανακοίνωση αλλά και οι αναπροσαρμογές των προηγούμενων μηνών να φέρουν τον έσο όρο και πάλι πάνω από τις 175.000.

4. Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο της στρόφιγγας των επιδομάτων ανεργίας
Η μείωση επιδομάτων ανεργίας που εφαρμόστηκε τον Δεκέμβριο, έφερε περίπου 1 εκατομμύριο αμερικανούς να σταματήσουν να αναζητούν ενεργά εργασία. Αυτό ίσως είναι ένα στοιχείο που θα μπορούσε να συμβάλει στην μείωση της ανεργίας.

Όλα θα κριθούν στις 15:30 την ώρα της ανακοίνωσης, αλλά στο dailyfx.gr θα ξεκινήσουμε τη ζωντανή μετάδοση και προετοιμασία πριν το αποτέλεσμα στις 15:15 με ανάλυση στα βασικά προϊόντα και στις κινήσεις της αγοράς.

Σας περιμένω!


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς