Samsung Electronics: Χαμηλοί οι ρυθμοί αύξησης των κερδών

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2004 12:12

ΜΕ ΤΟΥΣ χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, Samsung Electronics Co., καθώς μειώθηκαν οι τιμές για επίπεδες οθόνες και ημιαγωγούς.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 46%, φθάνοντας στα 2,69 τρισ. γουόν (2,4 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 1,84 τρισ. γουόν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Τα λειτουργικά της κέρδη δεν διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Η Samsung, μετά την Intel Corp., ανακοίνωσε επίσης χαμηλότερη αύξηση των κερδών της, επισημαίνοντας, ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον ενδέχεται να μην είναι τόσο φιλόδοξο στο εγγύς μέλλον. Ο επικεφαλής της εταιρείας, Yun Jong, 60 ετών, αντιμετωπίζει τη μείωση της ζήτησης σε chip, οθόνες και κινητά τηλέφωνα, καθώς νέες βιομηχανίες αυξάνουν τις προμήθειες και οι υψηλές τιμές του πετρελαίου αφήνουν με λιγότερα χρήματα τους καταναλωτές, που δεν ξοδεύουν.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν για έκτη ημέρα σε σύνολο επτά ημερών, κατά 1,6%, φθάνοντας τις 437.000 γουόν, στις 3 μ.μ., ώρα Σεούλ. Η Samsung οδήγησε σήμερα σε πτώση 0,2% τον δείκτη Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα