Υukos Oil: 11% υποχώρησε η τιμή της μετοχής

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2004 12:29

ΠΤΩΣΗ, της τάξης του 11%, σημείωσαν στη Μόσχα, οι μετοχές της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας πετρελαιοειδών της Ρωσίας, OAO Yukos Co. μετά την ανακοίνωση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax, ότι, η κυβέρνηση ενδέχεται να πουλήσει το τμήμα «κλειδί» της παραγωγής της εταιρείας, μόλις προς τέσσερα δισ. δολ., προκειμένου να καλύψει τους καθυστερούμενους φόρους.

Οι μετοχές της Yukos υποχωρούσαν σε ποσοστό της τάξης του 7,4%, φθάνοντας στα 122,88 ρούβλια η μία, στις 12:15' μ.μ. στο Χρηματιστήριο Interbank της Μόσχας, έχοντας το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών, μετά από υποχώρησή τους ακόμη και στα 118,20 ρούβλια νωρίτερα.

Η ρωσική κυβέρνηση ενδέχεται να πουλήσει το 76,8% του τμήματος της εταιρείας, OAO Yuganskneftegaz, το οποίο αντλεί το 60% του πετρελαίου της Yukos, προκειμένου να καλύψει καθυστερούμενους φόρους ύψους 75, δισ. δολ., ανέφερε το Interfax, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Χθες, σύμφωνα με την Dresdner Kleinwort Wasserstein, μετά από αίτημα της Ρωσίας για την Ygansk, αυτή τιμάται τουλάχιστον 10,4 δισ. δολάρια.

Μία πώληση σε χαμηλή τιμή ενδέχεται να καταστρέψει την αξία των μεριδίων που έχουν επενδυτές της Yukos, όπως της Baring Asset Management Inc. και της Fidelity Investments.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα