Συμφωνία - ορόσημο της Google με Κομισιόν

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 12:23
UPD:12:34
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Σε συμφωνία - ορόσημο με τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Ε.Ε. κατέληξε η Google, σε μία ύστατη προσπάθεια να απομακρύνει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών ότι κάνει κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στο χώρο των διαδικτυακών αναζητήσεων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις, η Google συμφώνησε να προτείνει στα αποτελέσματά της από την online αναζήτηση και υπηρεσίες που προσφέρονται από τρεις ανταγωνιστές της.

Η ευρωπαϊκή επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε τις νέες προτάσεις που υπέβαλε η Google, η οποία είχε κατηγορηθεί από τις ανταγωνίστριές της για κατάχρηση θέσης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια «φιλική» διευθέτηση της υπόθεσης που ήταν υπό διερεύνηση από το 2010.

REUTERS/FRANCOIS LENOIR

«Πιστεύω ότι η νέα πρόταση της Google, ύστερα από μακρές και δύσκολες συνομιλίες, μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα ανταγωνισμού, κατευνάζοντας τις ανησυχίες της επιτροπής», δήλωσε ο επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια σε συνέντευξη Τύπου.

IBTIMES UK

Οι 14 εταιρείες που είχαν προσφύγει κατά της Google θα πρέπει να γνωστοποιήσουν τη δική τους θέση, προτού λάβει η επιτροπή την τελική απόφασή της για το θέμα. Η πρόταση της Google καλύπτει μόνο τον ευρωπαϊκό χώρο και θα ισχύει για πέντε χρόνια. Εφόσον γίνει οριστικά δεκτή, η εταιρεία θα αποφύγει τις κυρώσεις και τα πρόστιμα, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα