Ε.Ε.: Μη αποδεκτές οι προτάσεις της Google

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 15:38
UPD:15:40
REUTERS/YVES HERMAN

«Οι τελευταίες προτάσεις δεν είναι αποδεκτές, καθώς δεν είναι προτάσεις που θα μπορούσαν να απαλείψουν τις ανησυχίες μας όσον αφορά τον ανταγωνισμό», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, σε συνέντευξή του.

Ανεπαρκείς έκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτάσεις που κατέθεσε η Google για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζει τις διαδικτυακές αναζητήσεις, προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Ε.Ε.

«Οι τελευταίες προτάσεις δεν είναι αποδεκτές, καθώς δεν είναι προτάσεις που θα μπορούσαν να απαλείψουν τις ανησυχίες μας όσον αφορά τον ανταγωνισμό», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, σε συνέντευξή του στον ισπανικό ραδιοσταθμό Radio Nacional de España.

Ερωτηθείς αν θα επιβληθούν κυρώσεις στην Google, ο Αλμούνια απάντησε: «Όχι (...) Αυτή τη στιγμή, αν και έχει μείνει λίγος χρόνος, το μπαλάκι εξακολουθεί να βρίσκεται στο γήπεδο της Google. Όμως εντός μικρού χρονικού πλαισίου, το μπαλάκι θα βρίσκεται εδώ (στην Επιτροπή) και τότε θα είναι η ώρα για την λήψη αποφάσεων».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει να κλείσει την υπόθεση αυτή την ερχόμενη άνοιξη.

Η αδυναμία αυτή να ανταποκριθεί στις ανησυχίες της Ε.Ε. μπορεί να στοιχίσει στην αμερικανική εταιρεία έως και το 10% του ετήσιου τζίρου της, ενώ το πρόστιμο που μπορεί να της επιβληθεί ενδέχεται να φτάνει τα έως και τα 5 δισ. δολάρια.

Η Επιτροπή πραγματοποιεί έρευνα για τις πρακτικές της Google από τον Νοέμβριο του 2010, μετά τη διαμαρτυρία ανταγωνιστών της, όπως η Microsoft, για την κυριαρχία της εταιρείας στην αγορά μηχανών αναζήτησης στο Ίντερνετ.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα