Axa SA: Απέσυρε την προσφορά της 2,5 δισ. δολ. για την Axa Asia

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2004 08:30

ΑΠΕΣΥΡΕ την προσφορά της, ύψους 3,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,5 δισ. δολ. ΗΠΑ) για το λοιπό ποσοστό, ύψους 48%, της Axa Asia Pacific Holdings Ltd., η υπ' αριθμόν δύο ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, Axa SA, μετά την απόρριψή της από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, καθώς την έκρινε χαμηλή.

Η αυξημένη προσφορά 4,05 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή από την Axa, που εδρεύει στο Παρίσι, είναι ανεπαρκής, δήλωσε ο επικεφαλής της Axa Asia, Rick Allert, επικαλούμενος τη βελτίωση της επίδοσης της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ, εν όψει και των υψηλών κερδών που θα εμφανίσει το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης. Η μετοχή της Axa Asia στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, υποχωρούσε κατά 10,7%, φθάνοντας στα 3,66 δολ. Αυστραλίας η μία.

Τον Αύγουστο, ο επικεφαλής της Axa SA, Henri de Castries, είχε πει, ότι η Axa Asia δεν ήταν αρκετά μεγάλη, ώστε να αντιμετωπίσει τις ευκαιρίες στην Ασία, όπου βρίσκεται το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η αναθεωρημένη προς τα πάνω προσφορά της Axa SA, στα 3,69 δολ. Αυστραλίας η μετοχή, κατά το ήμισυ σε μετρητά και το υπόλοιπο σε μετοχές της, έγινε τον Αύγουστο. Οι μετοχές της Axa Asia έκλεισαν στα 3,28 δολ. Αυστραλίας η μία, πριν από την αρχική προσφορά που της έγινε.

Τα λειτουργικά κέρδη της Axa Asia ήταν αυξημένα κατά 1/5 στα 163 εκατ. δολ. Αυστραλίας, ενώ τα κέρδη της από τη δραστηριότητά της στο Χονγκ Κονγκ – σε τοπικό νόμισμα – αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 29%, φθάνοντας στα 433 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ (56 εκατ. δολ. ΗΠΑ).

Η μετοχή της σήμερα, υποχωρούσε κατά 32 σεντς, ποσοστό 7,8%, φθάνοντας στα 3,78 δολ. Αυστραλίας στις 11:54' π.μ. ώρα Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα