Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2004 10:25
UPD:10:39

«Οι τραπεζικές µετοχές κινήθηκαν ανοδικά και την Παρασκευή µε αποτέλεσµα ο Γενικός ∆είκτης να κλείσει µε άνοδο, σε αντίθεση µε τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηµατιστήρια. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θεωρούµε ότι η κίνηση των διεθνών αγορών είναι αυτή που θα δώσει τον τόνο καθώς δεν υπάρχουν σηµαντικά εταιρικά νέα», αναφέρει μεταξύ άλλων στο πρωινό της σχόλιο η Aspis Bank.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, πλησιάζοντας την 27η Οκτωβρίου, ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Alpha Bank, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί αναπόφευκτα στις τραπεζικές µετοχές, οι τιµές των οποίων εν τούτοις έχουν εν µέρει προεξοφλήσει τα καλά αποτελέσµατα εννεαµήνου.

Τεχνικά, επισημαίνει η Magna Trust, η αγορά ακολουθεί το σενάριο που έχει να κάνει με την ανάλωση χρόνου και τη δημιουργία σχηματισμού εν αναμονή ειδήσεων. Ο κινητός μέσος των 200 ημερών δεν απειλήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ωστόσο επισημαίνεται ο κίνδυνος που εμφανίζει το ενδεχόμενο άμεσης καταγραφής κερδών στον τραπεζικό κλάδο, οδηγώντας το γενικό δείκτη 80 - 100 μονάδες χαμηλότερα από το σημείο εκκίνησης της διόρθωσης.

Η περιοχή αυτή είναι πιθανότατα οι 2.450 μονάδες, όπου οι παρόντες όγκοι δύσκολα μπορούν να διατηρήσουν. Αλλωστε, ανοδική τάση χαρακτηρίζεται και από τις διορθώσεις της, κάτι που έως τώρα τουλάχιστον δεν έχουμε αντιμετωπίσει.

Σημειώνεται ότι από τη σημερινή συνεδρίαση τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/15/969986.htm που επήλθαν στους δείκτες του Χ.Α. εξαιτίας των μεταβολών που αφορούν στο χρονισμό διαπραγμάτευσης των μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα