«Πρόωρες οι εικασίες» περί συμφωνίας για το δημοσιονομικό κενό

«Δεν διαθέτουμε ακόμη πλήρη στοιχεία» ανέφεραν πηγές της Κομισιόν
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 19:13
UPD:19:30
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Δεν διαθέτουμε ακόμη πλήρη στοιχεία για το 2013. Όταν θα τα έχουμε θα τα αναλύσουμε διεξοδικά. Μέχρι τότε είναι πρόωρο να γίνονται εικασίες για το κατά πόσο τα προβλήματα έχουν επιλυθεί», ανέφεραν πηγές της Κομισιόν.

Πρόωρες χαρακτήρισαν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τις εκτιμήσεις ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές της χώρας βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014, θέμα που αποτελεί ένα από τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

«Δεν διαθέτουμε ακόμη πλήρη στοιχεία για το 2013. Όταν θα τα έχουμε θα τα αναλύσουμε διεξοδικά. Μέχρι τότε είναι πρόωρο να γίνονται εικασίες για το κατά πόσο τα προβλήματα έχουν επιλυθεί», ανέφεραν πηγές της Κομισιόν με αφορμή δημοσίευμα του Reuters.

Επικαλούμενο νωρίτερα πηγές με άμεση γνώση των συνομιλιών, το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδιδε πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών στο θέμα του δημοσιονομικού κενού.

Επικαλούμενο επίσης αξιωματούχους της Ευρωζώνης το πρακτορείο ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πιθανόν να λάβει και τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 10-20 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του 2014 και του 2015, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα