Από το 2006 οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων - Δεν ανοίγει το ασφαλιστικό

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2004 15:07
UPD:15:20

Από το 2006 θα ισχύσουν οι όποιες αλλαγές στη φορολογία ακινήτων δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Όπως είπε ο κ. υπουργός, το σχέδιο νόμου για τη φορολογία των εισοδημάτων, θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και θα παρουσιαστεί στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι το ασφαλιστικό δεν ανοίγει, επισημαίνοντας ότι ο νόμος που ισχύει θα εφαρμοστεί. Ο νόμος, είπε ο υπουργός Οικονομίας, έχει αδυναμίες κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και η συζήτηση, η οποία γίνεται και θα συνεχιστεί, θα αφορά το πώς θα διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του συστήματος αυτού χωρίς να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, στις δηλώσεις του σημείωσε ότι μένουν ανοιχτά αρκετά θέματα σε σχέση με το ασφαλιστικό, ενώ όπως είπε, ο υπουργός Οικονομίας διαβεβαίωσε ότι με το διάλογο θα βρεθούν λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υπενθύμισε ότι υπάρχει η εκκρεμότητα των οφειλών του ελληνικού δημοσίου προς το ΙΚΑ και όταν λυθεί αυτό το θέμα θα αποδοθούν και οι οφειλές του ΙΚΑ προς διάφορους οργανισμούς.

Τα θέματα που έθεσε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στον υπουργό Οικονομίας ήταν τα εξής: χρηματοδότηση με 1% του ΑΕΠ (η θεσμοθέτηση αφορά μόνο τον κλάδο σύνταξης), απόδοση των οφειλών από το Δημόσιο που φθάνουν τα 3,8 δισ. ευρώ, διακανονισμό οφειλομένων του ΙΚΑ προς οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής, π.χ. τον ΟΑΕΔ, τον ΟΕΚ που φθάνουν το 1,5 δισ. ευρώ, και ένταξη στο ΙΚΑ -ΕΤΑΜ των ειδικών ταμείων (τραπεζών) με κάλυψη του κόστους και προώθηση αναλογιστικών μελετών.

Κατά τη σημερινή συνάντηση έγινε επίσης ειδική αναφορά στον προϋπολογισμό και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης. Όπως είπε ο κ. Πολυζωγόπουλος, η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι με τις αυξήσεις που προβλέπονται από το προσχέδιο του προϋπολογισμού καθηλώνεται το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έθεσε στον κ. Αλογοσκούφη και το θέμα της ακρίβειας και δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ διαπιστώνει μια τάση ανατιμήσεων μέχρι 15%. Το πετρέλαιο έχει αυξηθεί κατά 40% παρατήρησε ο κ. Πολυζωγόπουλος και ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει επίδομα θέρμανσης στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο κ. Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, αρκέστηκε να πει ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό και αν χρειαστεί θα πάρει και άλλες.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα