«Καίει» το πετρέλαιο θέρμανσης

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο του επιδόματος η κυβέρνηση
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2004 15:21
UPD:19:11

ΑΠΟ 46 έως 49 λεπτά το λίτρο διατίθεται από το πρωί το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αθήνα, ενώ στην περιφέρεια η τιμή διαμορφώνεται έως και τα 56 λεπτά, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης και τη Λήμνο.

Το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρύνεται με τον ελάχιστο επιτρεπόμενο από την Ε.Ε. φόρο, που είναι 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, ωστόσο η τελική τιμή είναι ακριβότερη κατά 40% σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω της κούρσας ανόδου των διεθνών τιμών, που κατέγραψαν σήμερα νέο ιστορικό ρεκόρ, λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών για έλλειψη προσφοράς εν όψει του επερχόμενου χειμώνα.

Σε πρωτοφανή επίπεδα έφθασε η τιμή του πετρελαίου για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου στα Χρηματιστήρια της Ασίας, έως και τα 55,22 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης θα απασχολήσει την κυβερνητική επιτροπή στην αυριανή συνεδρίαση της, ενώ ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το θέμα χορήγησης επιδόματος θέρμανσης σε οικονομικά ασθενείς κατηγορίες του πληθυσμού, καθώς σε συγκεκριμένη ερώτηση ο κ. Ρουσόπουλος παρέπεμψε σε δήλωση του κ. Αλογοσκούφη κατά την οποία «η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα χειριστεί αναλόγως το ζήτημα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα