Επισφράγιση συμφωνιών στο 3ο Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 10:55
UPD:11:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.

O πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Χρήστος Δήμας (φωτογραφία αρχείου).

Περισσότερες από 150 ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στο 3ο Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο «Προωθώντας Ελληνικά Προϊόντα στη Ρωσική Αγορά: Τρόφιμα - Ποτά», που πραγματοποιήθηκε στις 25-26 Ιανουαρίου με πρωτοβουλία του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Μάλιστα, στο Συμπόσιο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 50 στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις, ενώ σημειώθηκαν πρακτικά αποτελέσματα με την επισφράγιση συμφωνιών μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών.

Το 3ο Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο διεξήχθη παράλληλα με την έκθεση «ΕΞΠΟΤΡΟΦ-2014», μια από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες εκθέσεις για τις εταιρείες και τους επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων - ποτών με περισσότερους από 30.000 επισκέπτες και 165 περίπτερα.

Αποτελώντας ένα σημαντικό σημείο συνάντησης για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις της ελληνικής οικονομίας με τους εκπροσώπους  δυναμικών εισαγωγικών επιχειρήσεων της Ρωσίας, το 3ο Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο, αποσαφήνισε βασικά θέματα της αγοράς, όπως είναι οι τελωνειακές διαδικασίες, οι πιστοποιήσεις και οι μεταφορές, ενώ παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα διερεύνησης συνεργασίας στα πλαίσια των επιχειρηματικών συναντήσεων  Β2Β μεταξύ των εκπροσώπων της ρωσικής αποστολής και των ελληνικών επιχειρήσεων.

O πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Χρήστος Δήμας καλωσορίζοντας την πολυμελή δυναμική ρωσική αντιπροσωπεία χονδρεμπόρων: “VERGINA”, “OLYMPIC FOODS”, “MAKAR & CO” κ.α., τους προέτρεψε να επισφραγίσουν επιχειρηματικές συμφωνίες με τις συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις αποδίδοντας μια αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη χροιά στο εν λόγω Συμπόσιο.

Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στο ευρύτατο δίκτυο συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας την υπογραφή ειδικών μνημονίων συνεργασίας με θεσμικούς οργανισμούς και επιμελητήρια της Ρωσίας, γεγονός που υποβοηθά την αντιμετώπιση ουσιαστικών εμπορικών θεμάτων και συντελεί στην αμοιβαία πληροφόρηση των δυο αγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα