Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Samsung Electronics Co., μετά την ανακοίνωση καλύτερων από ό,τι αναμενόταν, αποτελεσμάτων από την Fujitsu Ltd., την International Business Machines Corp. (ΙΒΜ) και την Texas Instruments Inc.

«Τα κέρδη από την IBM και την Texas Instruments, σε συνδυασμό με τα καλύτερα από ό,τι αναμενόταν κέρδη της Fujitsu, ήταν μια ανακούφιση», ανέφερε ο Yasumasa Nishimura, ο οποίος διαχειρίζεται 183 εκατ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές με την Dai-Ichi Kangyo Asset Management Co. στο Τόκυο.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Korean Air Co. και της All Nippon Airways Co., σημείωναν επίσης κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς υποχώρησαν οι τιμές του αργού πετρελαίου.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζ 0,4%, φθάνοντας στις 90,13 μονάδες, στις 10:40' π.μ., ώρα Τόκυο. Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ανέκαμψε μετά από τις απώλειες οκτώ συνεχόμενων συνεδριάσεων, σημειώοντας άνοδο 0,8%. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1,2%.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία.

Ο δείκτης των ασιατικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, είχε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον MSCI, κατά 1,3%.

Οι μετοχές της Fujitsu εκτινάχθηκαν 21 γιέν, ποσοστό 3,4%, φθάνοντας στα 637 γιέν η μία. Οι μετοχές της Samsung Electronics, της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας της Ν. Κορέας και της μεγαλύτερης παραγωγού memory chips της χώρας, σημείωναν κέρδη 2,1%, φθάνοντας στις 441.500 γουόν η μία. Κέρδη 1,3% σημείωναν οι μετοχές της Advantest Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο κατασκευής εξοπλισμού για τον έλεγχο των ημιαγωγών, φθάνοντας στις 6.890 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα