J Sainsbury: Μείωση κατά 1/4 του διοικητικού προσωπικού

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2004 10:42

ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ του διοικητικού προσωπικού κατά το 1/4, αλλά και στη μείωση του μερίσματος, θα προχωρήσει ο επικεφαλής της J Sainsbury Plc, Justin King, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τα κέρδη της και να ανακτήσει την πελατεία που έχασε από τις ανταγωνίστριες, Tesco Plc και Asda, της Wal-Mart Stores Inc. Ο ίδιος θα απλουστεύσει και το στυλ των καταστημάτων της εταιρείας, αλλά και την εικόνα εκείνων που βρίσκονται στα πρατήρια καυσίμων.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο στη Βρετανία, αυξήθηκαν κατά 1,8% τις 16 εβδομάδες που έληξαν στις 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Τα συνολικά της έσοδα, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 4,4%.

Η Sainsbury, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών μπακαλικής, από πλευράς μεριδίου αγοράς μέχρι το 1995, υστερεί εξ αιτίας του έντονου ανταγωνισμού που δέχεται με τη μείωση των τιμών και της πώλησης ειδών, όπως ρούχων και ειδών κουζίνας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο King, 43 ετών είπε ότι τα προ φόρων κέρδη το πρώτο εξάμηνο μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 66%, καθώς ο ανταγωνισμός σε επίπεδα τιμών, περιόρισε την κερδοφορία.

Οι μετοχές της Sainsbury, της τρίτης σε μέγεθος αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, έχασαν ποσοστό 22% φέτος, περίοδος κατά την οποία οι μετοχές της Tesco σημείωσαν άνοδο 11%. Ο King πιέζεται να ανακοινώσει θετικά αποτελέσματα στου μετόχους, μετά την ανακοίνωση της Tesco για τα υψηλότερα παρά ποτέ κέρδη το πρώτο εξάμηνο σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3,5 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα