Akzo Nobel: Σχεδόν τριπλάσια κέρδη το γ' τρίμηνο

Στο 5,1% η άνοδος της μετοχής μετά την αναθεώρηση των προβλέψεών της
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2004 12:39

ΣΧΕΔΟΝ τριπλάσια κέρδη, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χημικών και φαρμάκων της Ολλανδίας, Akzo Nobel NV, μετά από πωλήσεις στις οποίες προχώρησε. Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,1%, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των αποτελεσμάτων της για το σύνολο του έτους.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 521 εκατ. ευρώ (649,6 εκατ. δολ.) ή 1,82 ευρώ ανά μετοχή, από 178 εκατ. ευρώ ή 62 σεντς ανά μετοχή κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Τα κέρδη της εξαιρουμένων αυτών τα οποία δεν πρόκειται να επαναλάβει, ανήλθαν στα 213 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των 10 οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 176 εκατ. ευρώ.

Η Akzo Nobel αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τα καθαρά κέρδη που θα εμφανίσει στο σύνολο του έτους και τα οποία θα κυμανθούν στα αντίστοιχα ή λίγο χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2003.

Οι πωλήσεις της εταιρείας μειώνονται, καθώς επίσης και τα κέρδη της, εξ αιτίας του έντονου ανταγωνισμού που υφίσταται στον φαρμακευτικό τομέα και συγκεκριμένα στην αγορά τον ΗΠΑ. Η εταιρεία, μειώνει το προσωπικό της και πουλά δραστηριότητές της.

Οι μετοχές της Akzo κέρδιζαν 1,33 ευρώ, ποσοστό 4,7%, φθάνοντας στα 29,58 ευρώ η μία στις 9:10' π.μ., ώρα Αμστερνταμ, μετά την αναρρίχησή τους στα 29,69 ευρώ η μία, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη, σε χρονικό διάστημα ενός έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα