Reuters: Βελτίωση των πωλήσεων αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2004 13:13
UPD:13:19

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 8,4%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Reuters Group Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής οικονομικών πληροφοριών στον κόσμο, καθώς τα νέα συμβόλαια που υπέγραψε κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, υπερέβησαν τις αντίστοιχες ακυρώσεις μετά το 2001.

«Οι οιωνοί είναι καλοί για τα πραγματικά κέρδη, τα οποία θα έχουν θετικό πρόσημο, κάπου μέσα στο επόμενο έτος», ανέφερε ο Richard Hitchcock, αναλυτής της Numis Securities, στο Λονδίνο.

Η επανάληψη των εσόδων από τις τελικές εγγραφές, τις οποίες το Reuters θεωρεί βασικές υπεύθυνες για την επίδοσή του, μειώθηκαν κατά 4,4% και με το μικρότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα δύο ετών. Η σταδιακή βελτίωση θα αρχίσει να γίνεται πιο εμφανής το επόμενο έτος, ανέφερε ο Tom Grocer, επικεφαλής της εταιρείας, σε δήλωσή του.

Ο Glocer, 45 ετών, έχει διανύσει το 1,5 έτος του τριετούς προγράμματος αναζωογόνησης των πωλήσεων, με την αύξηση των υπηρεσιών παροχής ερευνών και τη μείωση άλλων προϊόντων, όπως του Reuters 3000 Xtra. Η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να πείσει πελάτες παλαιότερων προϊόντων να αποκτήσουν τις νέες εκδόσεις, σε συνδυασμό με τη μείωση 3.000 θέσεων εργασίας και την εξοικονόμηση 440 εκατ. λιρών Αγγλίας (789 εκατ. δολ. ΗΠΑ) μέχρι το 2006.

Οι μετοχές της Reuters, αναρριχήθηκαν κατά 27,25 πένες, φθάνοντας στις 350,25 πένες η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο σε χρονικό διάστημα οκτώ μηνών. Διαπραγματεύθηκαν στις 346 πένες η μία στις 9:32' π.μ., ώρα Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα