Ευρωπαϊκή ανάκαμψη

Πιο συγκρατημένοι οι Αμερικανοί επενδυτές
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2004 00:01
UPD:06:21

ΜΕΓΑΛΗ βελτίωση σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ αντίθετα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Αμερικανοί επενδυτές δεν είχαν και πολλούς λόγους για να προχωρήσουν σε αγορές, καθώς οι τιμές πετρελαίου, παρά την υποχώρησή τους, παραμένουν πάνω από τα 50 δολάρια.

Οι μετοχές τεχνολογίας στη Wall Street δέχθηκαν κάποιο στήριγμα από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του αμερικανικού κολοσσού ΙΒΜ και την ισχυρή κερδοφορία της Texas Instruments.

Ωστόσο, η πτώση των τιμών πετρελαίου και τα κέρδη της ΙΒΜ δεν στάθηκαν ικανά να ανατρέψουν το κλίμα απαισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας.

Επιπλέον, η πτώση των μετοχών του ασφαλιστικού κλάδου αντιστάθμισε το θετικό αντίκτυπο από την πτώση των τιμών πετρελαίου και τα αποτελέσματα της ΙΒΜ.

Η μετοχή της Cigna Corp υποχώρησε 8%, μετά τη νέα δικαστική κλήση που έλαβε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Ν.Υόρκης, Ελιοτ Σπίτσερ, στο πλαίσιο της έρευνας στον ασφαλιστικό κλάδο.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), έχασε συνολικά 58,70 μονάδες, ποσοστό 0,59%, φθάνοντας στις 9.897,62 μονάδες. Με απώλειες 13,62 μονάδων, ποσοστό 0,70%, έκλεισε ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, φθάνοντας στις 1.922,90 μονάδες.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές ενισχύθηκαν κατά μία ποσοστιαία μονάδα, καθοδηγούμενες από τους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia και Ericsson, οι οποίες δέχθηκαν στήριγμα από τα θετικά αποτελέσματα της ΙΒΜ και της Texas Instruments στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι απώλειες στον ασφαλιστικό τομέα αφαίρεσαν κάποια κέρδη από τον τεχνολογικό τομέα.

Η μετοχή της Prudential υποχώρησε 8%, μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε έκδοση δικαιωμάτων μετοχών για να χρηματοδοτήσει τα αναπτυξιακά της σχέδια.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,98%, στις 1.001,8 μονάδες, ενώ ο DJ Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 1,2%. Ο δείκτης DJ του ευρωπαϊκού τεχνολογικού τομέα κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη, 2,86%, όμως από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα παρουσιάζει πτώση 1%.

Με άνοδο έκλεισαν και οι μετοχές στο Τόκιο, με το δείκτη Nikkei να ενισχύεται 0,91%, για πρώτη φορά ύστερα από οκτώ πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές ανακουφίστηκαν από την υποχώρηση της τιμής του αργού, προχωρώντας σε επιλεκτικές αγορές.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα