Telstra: Στο 4,2% η αύξηση των πωλήσεων το α' τρίμηνο της χρήσης

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2004 08:24

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 4,2%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, Telstra Corp., μετά την αύξηση της ζήτησης για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και συνδέσεων στο Internet.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 5,24 δισ. δολ. Αυστραλίας (3,8 δισ. δολ. ΗΠΑ), το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 5,03 δισ. δολ. Αυστραλίας πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Πέντε αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν κατά μέσον όρο, ότι, τα έσοδά της θα ανήρχοντο σε 5,16 δισ. δολ. Αυστραλίας, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο.

Ο επικεφαλής της, Ziggy Switkowski, 56 ετών, προσπαθεί να επιτύχει τον στόχο αύξησης των πωλήσεων σε εθνικό επίπεδο, με ρυθμό 4% μέχρι το 2006. Σήμερα ο ίδιος δήλωσε, ότι, αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί, καθώς η ζήτηση για συνδέσεις Internet και παροχή υπηρεσιών στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας είναι υψηλή. Οι εγχώριες πωλήσεις το τρίμηνο αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 3,9%.

«Μπορεί οι αριθμοί των πωλήσεων να αφήνουν τον Ziggy να κοιμάται τα βράδια, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας οι επενδυτές ενδιαφέρονται για το κόστος και τα κέρδη», ανέφερε ο Graig Young, ο οποίος κατέχει μετοχές της Telstra, αξίας 580 εκατ. δολ. ΗΠΑ και τις διαχειρίζεται με την Tyndall Investment Management (Australia) Ltd. στο Σύδνεϋ.

Η εταιρεία, θα ανακοινώσει τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου στις αρχές του 2005. Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν πέντε σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 4,71 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 12:12' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα