Telmex: 20% η αύξηση των καθαρών κερδών το γ' τρίμηνο

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2004 08:43

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 20%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη του πρώην κρατικού μονοπωλίου του Μεξικό, που ακόμη κατέχει το 95% της αγοράς τηλεπικοινωνιών της χώρας, Telefonos de Mexico SA, (Telmex), αποτέλεσμα των συναλλαγματικών ισοτιμιών, που μείωσε το εξωτερικό της χρέος.

Η Telmex, της οποίας τον έλεγχο έχει ο δισεκατομμυριούχος, Carlos Slim, εμφάνισε καθαρά κέρδη 6,71 δισ. πέσος (585,3 εκατ. δολ.) ή 98 σεντς ανά μετοχή εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, έναντι 5,85 δισ. πέσος ή 79 σεντς ανά μετοχή κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Πέρυσι η εταιρεία, έκανε διορθωτικές κινήσεις στο νόμισμά της για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα της χώρας. Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των εννέα οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 6,13 δισ. πέσος ή 89 σεντς ανά μετοχή.

Η αναμενόμενη αύξηση των κερδών, η υψηλότερη μέσα σε ένα έτος, ενδέχεται να μην καθησυχάσει τοου επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν ότι η Telmex δεν αυξάνει με ταχείς ρυθμούς τα έσοδά της στα μη κερδοφόρα τμήματα που αγόρασε στη Βραζιλία και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Οι μετοχές της έχουν κερδίσει φέτος 0,4%, έναντι ανόδου της τάξης του 25% του δείκτη Mexico Bolsa. Σήμερα διαπραγματεύθηκαν στο Mexico City κατά επτά σεντάβος χαμηλότερα, ποσοστό 0,4%, κλείνοντας στα 18,68 πέσος η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα