Satyam Computer: 28% αύξηση των κερδών, προχωρά σε προσλήψεις

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2004 09:04

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 28%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, αποτέλεσμα περισσότερων παραγγελιών που δέχθηκε, η τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία λόγισμικού της Ινδίας, Satyam Computer Services Ltd.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,89 δισ. ρουπίες (41 εκατ. δολ.) ή 5,87 ρουπίες ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 1,48 δισ. ρουπίες ή 4,69 ρουπίες ανά μετοχή, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι πωλήσεις της εταιρείας, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 37%.

Η Satyam, η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο του έτους, καθώς και οι μεγάλες ανταγωνίστριές της, όπως η Tata Consultancy Services Ltd. και η Ιnfosys Technologies Ltd., αυξάνουν τις εργασίες τους, καθώς εταιρείες, όπως η General Electric Co., μεταφέρουν την παραγωγή στην Ινδία, όπου οι δημιουργοί λογισμικού πληρώνονται με το 1/6 του μισθού των συναδέλφων τους στις ΗΠΑ.

«Φαίνεται ότι το κύμα ζήτησης είναι πολύ μεγάλο», ανέφερε ο Jon Thorn, o οποίος διαχειρίζεται 140 εκατ. δολ. σε μετοχές με την India Capital Fund Ltd., στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Tata Consultancy και της Infosys, συμπληρώνοντας: «Μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά τόσο καλά, όσο οποιοσδήποτε στο Νιου Τζέρσεϋ ή στην Καλιφόρνια, αλλά μπορούν να το κάνουν πολύ πιο φθηνά».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Satyam αύξησε το πελατολόγιό της κατά 27 νέους πελάτες το τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης μιας τράπεζας του Καναδά και μιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, ενώ έχει άλλους 357 πολύ καλούς πελάτες.

Η εταιρεία θα καταβάλλει μέρισμα δύο ρουπίες ανά μετοχή για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης.

Οι πωλήσεις από τις υπηρεσίες παροχής λογισμικού, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 42%, φθάνοντας στα 8,48 δισ. ρουπίες, από 5,98 δισ. ρουπίες.

Η Satyam, η οποία, μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου απασχολούσε συνολικά 16.872 ανθρώπους, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσλάβει ακόμη 4.000 μέχρι τον Μάρτιο του 2005. Κάνει προσλήψεις στην Κίνα και την Ουγγαρία, ενώ προγραμματίζει να επεκταθεί και στη Βραζιλία. Το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία έκανε συνολικά 1.240 προσλήψεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα