Ιταλία: Δεν πείθουν οι προτάσεις της Εlectrolux

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 20:42
UPD:20:45
REUTERS/INTS KALNINS

Κατά πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει έως τώρα, επί του συνόλου των 6.500 εργαζομένων της στην Ιταλία, η διοίκηση της Electrolux θεωρεί ότι υπεράριθμοι είναι οι 600.

«Η πρόταση αναδιοργάνωσης των παραγωγικών μονάδων της εταιρίας στην Ιταλία που μας παρουσίασε η (διεύθυνση της) Electrolux δεν μας έπεισε», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Φλάβιο Τζανονάτο.

Ο Τζανονάτο δήλωσε ότι οι προτάσεις της σουηδικής εταιρείας δεν τον πείθουν διότι βασίζει τα πάντα στην μείωση του κόστους εργασίας, ενώ το κύριο ζητούμενο,  όπως είπε, είναι ένα πρόγραμμα βιομηχανικής ανάπτυξης.

Ακόμη ο ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι η επιχείρηση δέχθηκε να αρχίσει διαπραγμάτευση με τα συνδικάτα, αναθέτοντας συντονιστικό ρόλο στην κυβέρνηση.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται να ορισθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.

Σε ό,τι αφορά στο επίμαχο ζήτημα της μείωσης των μισθών των εργατών (τα συνδικάτα κάνουν λόγο για περιστολή 50%, ενώ η εργοδοσία επιμένει ότι δεν θα υπερβεί το 10%) ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης τόνισε ότι «πράγματι έγινε αναφορά στην Πολωνία», προσθέτοντας, όμως ότι «αν οι μισθοί κατέβουν στο επίπεδο της Πολωνίας, θα κλείσουν όλες οι βιομηχανίες της Ιταλίας».

Κατά πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει έως τώρα, επί του συνόλου των 6.500 εργαζομένων της στην Ιταλία, η διοίκηση της Electrolux θεωρεί ότι υπεράριθμοι είναι οι 600. Σε περίπτωση που το οκτάωρο μειωθεί σε εξάωρο, με ανάλογη μείωση των αποζημιώσεων, οι υπεράριθμοι υπάλληλοι μειώνονται στους 250.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα