Ιταλία: Απεργία στην Electrolux

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις προτάσεις περικοπής των μισθών τους
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 15:12
UPD:15:21
EPA//JANERIK HENRIKSSON

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της σουηδικής βιομηχανίας, οι μειώσεις μισθών- λαμβανομένου υπόψη του συνόλου των απολαβών τους - αγγίζουν τουλάχιστον το 40% (φωτογραφία αρχείου).

Εκ περιτροπής απεργιακές κινητοποιήσεις άρχισαν σήμερα οι εργαζόμενοι στις τέσσερις μονάδες παραγωγής της Electrolux στην Ιταλία, αντιδρώντας στις προτάσεις της εργοδοσίας για μείωση των μισθών τους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της σουηδικής βιομηχανίας, οι μειώσεις αυτές - λαμβανομένου υπόψη του συνόλου των απολαβών τους - αγγίζουν τουλάχιστον το 40%. Από την πλευρά της, η διοίκηση υποστηρίζει ότι οι μειώσεις μισθών θα είναι χαμηλότερες από 10%.

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε με 800 ευρώ τον μήνα. Οι οικογένειές μας, αν δεχθούμε τις προτάσεις που μας γίνονται, πρόκειται να πεινάσουν», δήλωσε εργαζόμενη της εταιρείας στο τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5 του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Στο μεταξύ η Ντέμπορα Σερακιάνι, η περιφερειάρχης της περιοχής Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, στην οποία βρίσκεται μια από τις μονάδες παραγωγής της Electrolux, ζήτησε την παραίτηση του ιταλού υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Φλάβιο Τζανονάτο, κατηγορώντας τον για ολιγωρία στην διαχείριση της υπόθεσης.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων ανέφεραν πως επιδιώκουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα «για να του εκθέσουν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται». Παράλληλα, τονίζουν ότι «η υπόθεση της Electrolux δεν αποτελεί εξαίρεση, αντιθέτως αντανακλά την γενικότερη κρίση του τομέα της εργασίας σε όλη την χώρα».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα