JPMorgan Chase: 13% η μείωση των κερδών το γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2004 08:59

ΜΕΙΩΣΗ της τάξης του 13%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας των ΗΠΑ, JPMorgan Chase & Co., μετά το κόστος της αγοράς της Bank One Corp. και της μείωσης των εσόδων της, από τη διαπραγμάτευση ομολόγων.

Η μείωση των εσόδων, οδήγησε σε πτώση 10% των κερδών από την τραπεζική διαχείριση, η οποία αποτελούσε περίπου το 1/3 των κερδών της κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

«Τα αποτελέσματα είναι τρομακτικά», ανέφερε ο πρόεδρος, James Dimon, ο οποίος έγινε στέλεχος της JPMorgan, με τη συγχώνευση της Bank One, σε επικοινωνία του με τους επενδυτές, συμπληρώνοντας: «Δεν αισθανόμαστε καθόλου καλά για αυτήν την εξέλιξη».

Το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της JPMorgan Chase & Co., μειώθηκαν στο 1,42 δισ. δολ. ή 39 σεντς ανά μετοχή, από 1,63 δισ. δολ. ή 78 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας. Εξαιρουμένων των εξόδων για τις εξαγορές, η JPMorgan θα είχε κέρδη ύψους 2,2 δισ. δολ. ή 60 σεντς ανά μετοχή. Συνολικά 14 οικονομικοί αναλυτές της Thomson Financial, προέβλεπαν, ότι – κατά μέσον όρο – τα κέρδη της θα έφθαναν τα 74 σεντς ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα της JPMorgan αντικατοπτρίζουν τα αντίστοιχα που εμφάνισαν οι οίκοι της Wall Street, Morgan Stanley και Citigroup Inc.

Οι μετοχές της υποχωρούσαν κατά 73 σεντς, φθάνοντας στα 37,25 δολ. η μία, κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο New York Stock Exchange (NYSE). Αναρριχήθηκαν κατά 1,4% φέτος και είχαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των 24 εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη Philadelphia KBW Banks, ο οποίος υποχώρησε κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, σε ποσοστό 1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα