Ιταλία: «Λουκέτα» παρά τις προβλέψεις για ανάκαμψη

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 16:05
UPD:16:18
Reuters/STRINGER/ITALY

Σε μαζικές απολύσεις συνεχίζουν να προχωρούν οι ιταλικές επιχειρήσεις, ενώ πολλές από αυτές κατεβάζουν ρολά, παρά τις προβλέψεις της κυβέρνησης για ανάκαμψη εντός των πρώτων μηνών του 2014.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, η προσφυγή στο έκτακτο ταμείο ανεργίας παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, κάτι το οποίο σημαίνει μεγάλη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και μάλιστα χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα αλλαγή πορείας.

«Τους τελευταίους δυο μήνες χάθηκαν άλλες 5.000 θέσεις εργασίας λόγω της διακοπής της λειτουργίας ντόπιων και (θυγατρικών) ξένων επιχειρήσεων σε όλη την χώρα», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Λα Ρεπούμπλικα. Ενδεικτικά, αναφέρονται τα ονόματα των εταιρειών εμφιαλωμένου νερού Sangemini, των παιδικών τροφών Plasmon, τα χαλυβουργεία Beltrame και της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes-Benz, που ανακοίνωσαν μειώσεις προσωπικού.

Απολύσεις έχουν ανακοινώσει επίσης η Ideal Standard, η οποία παράγει είδη υγιεινής, ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Alcatel, ενώ στην επιχείρηση Electrolux επιχειρείται η μετακίνηση 200 εργαζομένων, που κρίθηκαν υπεράριθμοι, σε νέες εταιρείες.

Στη Σαρδηνία - την περιοχή της Ιταλίας που πλήττεται πιθανότατα σφοδρότερα από κάθε άλλη από την οικονομική κρίση - η μόνη ομάδα η οποία ακόμη αντέχει στην ύφεση, είναι εκείνη των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως αναφέρει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, σε σειρά αναλυτικών ρεπορτάζ της, «η επιχειρηματικότητα στην περιοχή αυτή είναι ουσιαστικά νεκρή».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα