Γ. Στουρνάρας: Ουδέν σχόλιον περί δημοσιευμάτων για μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 16:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο κ. Στουρνάρας (φωτ. αρχείου) αναφέρει ότι το ΤΑΙΠΕΔ εκτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάζονται από το ελληνικό Δημόσιο. 

Δεν σχολιάζει η κυβέρνηση δηλώσεις αξιωματούχων και δημοσιεύματα, απαντά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με αφορμή ερώτηση που του υποβλήθηκε στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να αντικατασταθεί από ένα ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης με ξένη διοίκηση και έδρα το Λουξεμβούργο.

Ο Γ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι «το 2014 θα είναι το πιο αποδοτικό έτος του εκτελούμενου προγράμματος με σημαντικά οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο αλλά και την ελληνική οικονομία».

Αφορμή για την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου και Ευκλ. Τσακαλώτου ήταν δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt και δηλώσεις για το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο και αλλαγής του καταστατικού του.

«Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει δηλώσεις αξιωματούχων ευρωπαϊκών οργάνων και τα σχετικά δημοσιεύματα. Οι θέσεις της χώρας διατυπώνονται επίσημα μέσω της εκπροσώπησής της στα ευρωπαϊκά όργανα», απάντησε ο Γ. Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ «εκτελείται εντός του πλαισίου που διαμορφώνουν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, οι προβλέψεις των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά πρωτίστως το ισχύον εθνικό και κοινοτικό δίκαιο».

Ο υπουργός υπενθυμίζει ότι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η μείωση του δημόσιου χρέους και η προσέλκυση σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων που θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας.

newsroom naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα