Philips: Αναζητά δάνειο επταετούς διάρκειας, της μεγαλύτερης από το 2002

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2004 12:18

ΔΑΝΕΙΟ, επταετούς διάρκειας, της μεγαλύτερης που έχει ζητήσει από το 2002 εταιρεία στην Ευρώπη, ψάχνει να λάβει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης της περιφέρειας, Royal Philips Electronics NV.

Η εταιρεία ενδέχεται να επιλέξει τράπεζες για οικονομική ενίσχυση ύψους 3,5 δισ. δολ. τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τραπεζίτες που ενδιαφέρονται να την δανειοδοτήσουν, αλλά οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η Philips ευνοείται από το πλεόνασμα, ύψους 80 δισ. ευρώ (101 δισ. δολ.), που περιμένει η Citigroup ότι θα έχουν οι τράπεζες μέχρι το 2007. H BNP Paribas, η Citigroup και άλλες, δίνουν στους οφειλέτες τη δυνατότητα να επεκτείνουν το χρόνο εξόφλησης των δανείων τους και μειώνουν τα επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα οκτώ ετών, καθώς καταβάλλουν προσπάθειες αύξησης των εργασιών τους.

«Η Philips άνοιγε πάντα νέους δρόμους», είπε ο Stephen Swift, επικεφαλής του ευρωπαϊκών κοινοπρακτικών δανειοδοτήσεων της Societe Generale SA, στο Παρίσι, συμπληρώνοντας: «Δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει συνομιλίες με τράπεζες για τη χορήγηση δανείου επταετούς διάρκειας, αλλά μάλλον πρέπει να είναι η πρώτη».

Από τον περασμένο Ιούνιο, η Axa SA, η Carrefour SA και άλλες εταιρείες, έλαβαν δάνεια πενταετούς διάρκειας, τα οποία τους επιτρέπουν να παρατείνουν την πίστωση για ένα ή και δύο χρόνια. Η τελευταία εταιρεία που έλαβε δάνειο επταετούς διάρκειας στην Ευρώπη, ήταν η παραγωγός δημιοσιογραφικού χάρτου, Norske Skogindustrier ASA, ύψους 304 εκατ. ευρώ, τον Οκτώβριο του 2002, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. O εκπρόσωπος της Philips, Jayson Otke, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Οι τράπεζες είναι πρόθυμες να δανείσουν τη Philips, προκειμένου να διατηρήσουν την καλή σχέση μαζί της και να της πουλήσουν και άλλα προϊόντα, σύμφωνα με την Societe Generale Swift. Η τράπεζα, είναι μία από τις 32 δανείστριες που βοήθησε το 2002 την Philips οικονομικά να αναδιοργανωθεί και βρίσκεται στην ένατη θέση της αγοράς κοινοπρακτικών δανείων στην Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα