Τριμερής επιτροπή για τα ζητήματα διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 17:35
UPD:17:37
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Μανιάτης έκανε λόγο για συνάντηση που θεμελιώνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη, ώστε να υλοποιηθεί το έργο με θετική προσέγγιση από όλες τις πλευρές (φωτ. αρχείου).

Η σύσταση τριμερούς επιτροπής διαβούλευσης για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης, κατόπιν αιτήματος του Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Άρη Γιαννακίδη.

Η επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), καθώς και στελέχη της κοινοπραξίας του αγωγού.

Ο κ. Μανιάτης έκανε λόγο για συνάντηση που θεμελιώνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη, ώστε να υλοποιηθεί το έργο με θετική προσέγγιση από όλες τις πλευρές. Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα ζητήματα ασφαλείας που τίθενται ενδιαφέρουν όχι μόνο τις τοπικές κοινωνίες, αλλά πρωτίστως την Πολιτεία, που λαμβάνει τις αναγκαίες πρόνοιες.

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μ. Παπαγεωργίου, ο οποίος συμμετείχε επίσης στη σύσκεψη, διαβεβαίωσε ότι τηρούνται όλες οι προδιαγραφές, τόσο για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από το υπουργείο ΠΕΚΑ, στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο γ.γ. Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κων/νος Μαθιουδάκης, ο δ/ντης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), Νίκος Μαμαλούγκας και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ), Επαμεινώντας Τολέρης.

Εκτός από τον Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, Σταύρος Βαβίας, οι δήμαρχοι Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, Προσοτσάνης, Άγγελος Λύσσελης, Δοξάτου, Αναστάσιος Χατζηλαζάρου, Καβάλας, Κων/νος Σιμιτζής, ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής ΠΑΜΘ, Βασίλης Πιτσινίγκος, ο περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Φ/Β, Γεώργιος Ούστογλου, ο πρόεδρος ΤΕΕ του Περιφερειακού τμήματος Αν. Μακεδονίας, Λάζαρος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ, Αλέξανδρος Τσάμης,  ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, Κων/νος Σπανούλης και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Περιφέρειας ΑΜΘ, Γιώργος Αρχοντάκης.

Παρών ήταν επίσης ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Παναγιωτόπουλος,  ενώ εκ μέρους της Trans Adriatic Pipeline, συμμετείχαν ο δ/ντης του TAP στην Ελλάδα, Rikard Scoufias, καθώς και ο σύμβουλος, Στάθης Θεοδωρόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα