Καλωσόρισε η Κομισιόν την απόφαση για έναρξη κατασκευής του ΤΑΡ

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 15:28
UPD:15:29
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο (φωτ. αρχείου) τόνισε ότι η σημερινή απόφαση της κοινοπραξίας του Σαχ Ντενίζ αποτελεί στρατηγική πύλη για ισχυρότερη ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια.

Kαλωσόρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την τελική επενδυτική απόφαση που ελήφθη για την έναρξη κατασκευής του αγωγού TAP.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Κομισιόν επισημαίνει ότι με την απόφαση αυτή επιβεβαιώνεται πως η Ευρώπη θα λαμβάνει 10 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το 2019.

«Όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν έως τώρα συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του αγωγού TAP για τη μεταφορά αερίου στην Ευρώπη υπόκεινταν σε αυτή την τελική επενδυτική απόφαση», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ότι η σημερινή απόφαση της κοινοπραξίας του Σαχ Ντενίζ αποτελεί στρατηγική πύλη για ισχυρότερη ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και ουσιώδη εξέλιξη για τη διαφοροποίηση στην προμήθεια ενέργειας προς όφελος των ευρωπαίων καταναλωτών και των επιχειρήσεων. 

EURONEWS

Ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε ότι με αυτόν τον αγωγό υπάρχει προσδοκία για την κάλυψη του 20% των αναγκών της Ε.Ε. σε φυσικό αέριο μακροπρόθεσμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα