Σελόντα: Θετική εξέλιξη ο κανονισμός της κοινής οργάνωσης της αγοράς

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 15:51
UPD:15:53
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Εγκαταστάσεις της Σελόντα.

Θετικές επιπτώσεις θα έχει για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών η πρόσφατη ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του κανονισμού για την οργάνωση των αγορών των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας Σελόντα.

«Το θεσμικό αυτό εργαλείο της Ε.Ε. λύνει σήμερα ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλάνιζε τον κλάδο τα τελευταία 12 χρόνια», υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Στεφανής.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανή, με την οργάνωση παραγωγών βελτιώνονται οι συνθήκες όσον αφορά στην τοποθέτηση στην αγορά των προϊόντων υδατοκαλλιέργειας, προσαρμόζοντας την παραγωγή στις απαιτήσεις της αγοράς, βελτιώνονται οι οικονομικές αποδόσεις, σταθεροποιούνται οι αγορές, ενώ επίσης συμβάλλει στην απασχόληση σε παράκτιες και αγροτικές περιοχές.

Ο κ. Στεφανής εκτιμά επίσης ότι η εξέλιξη αυτή, εφόσον αξιοποιηθεί, θα συμβάλει θετικά στη δημιουργία ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για τον κλάδο.

Σημειώνεται ότι ο κανονισμός της κοινής οργάνωσης της αγοράς προβλέπει τη δημιουργία εθνικής οργάνωσης παραγωγών, όταν οι εταιρείες που την συγκροτούν εκπροσωπούν τουλάχιστον το 40% της παραγωγής της χώρας αναφοράς.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα