Νηρεύς: «Ναι» σε συγχώνευση υπό προϋποθέσεις

Απάντηση στην πρόσκληση της Σελόντα για διάλογο
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 13:05
UPD:13:18
Eurokinissi/ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες η Σελόντα, ο CEO της Σελόντα Γιάννης Στεφανής, καλώντας τη Νηρεύς για συγχώνευση, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι καπετάνιοι αυτών των δύο ποντοπόρων πλοίων ξέρουν τις θάλασσες και τους υφάλους. Μπορούν μαζί να χαράξουν την ασφαλή πορεία πίσω στο απάνεμο λιμάνι».

Δεν αποκλείει την εξέταση προτάσεων για συγκεντρώσεις στον κλάδο της εγχώριας ιχθυοκαλλιέργειας - υπό προϋποθέσεις όμως - η διοίκηση της Νηρεύς, η οποία απάντησε στη χθεσινή δημόσια πρόταση «γάμου» που απηύθυνε ο CEO της Σελόντα Γιάννης Στεφανής.

«Η Διοίκηση της Νηρεύς πραγματοποιεί τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της σύμφωνα και με τις εξελίξεις στον κλάδο ενώ παραμένει σταθερή στην στάση της η οποία δεν αποκλείει την εξέταση προτάσεων σε σχέση με συγκεντρώσεις στον κλάδο αρκεί να προκύπτει ότι θα υπάρξει  βελτίωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης στα τυχόν νέα σχήματα, θα προστεθεί αξία στην δραστηριότητα και θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά της στην διεθνή αγορά όπου και εξάγονται τα προϊόντα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Νηρεύς ξεκαθαρίζει επίσης ότι «για να επιτύχει οποιοσδήποτε σχεδιασμός θα πρέπει να έχει εξασφαλισμένη την συναίνεση των διοικήσεων, των μετόχων, των τραπεζών και των πιστωτών εν γένει καθώς και των αρμοδίων εποπτικών αρχών».

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες η Σελόντα, ο κ. Στεφανής, καλώντας τη Νηρεύς για συγχώνευση, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι καπετάνιοι αυτών των δύο ποντοπόρων πλοίων ξέρουν τις θάλασσες και τους υφάλους. Μπορούν μαζί να χαράξουν την ασφαλή πορεία πίσω στο απάνεμο λιμάνι».

Μάλιστα, ο κ. Στεφανής κάλεσε προσωπικά τον επικεφαλής της Νηρεύς Αριστείδη Μπελλέ σε διάλογο «χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα