Kidde Plc: Απέρριψε προσφορά 2,45 δισ. δολ. για εξαγορά της

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2004 10:52

H Kidde Plc, της οποίας τα αντιπυρικά προϊόντα ταιριάζουν με το 95% των μεγάλων επιβατηγών αεροσκαφών, ανακοίνωσε, ότι απέρριψε προσφορά εξαγοράς της ύψους 1,34 δισ. λιρών Αγγλίας (2,45 δισ. δολ.) από την United Technologies Corp., καθώς αυτή ήταν χαμηλότερη της πραγματικής της αξίας. Οι μετοχές της Kidde κινήθηκαν ανοδικά, σε ποσοστό της τάξης του 17%.

Η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής κινητήρων αεροσκαφών, Pratt & Whitney, αλλά και η εταιρεία ανελκυστήρων Otis, προσέφεραν 160 πένες για κάθε μία μετοχή της Kidde, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η διοίκηση της οποίας επεσήμανε, ότι δεν θα εισηγείτο ένα τέτοιο επίπεδο προσφοράς στους μετόχους της.

«Η Kidde είναι μια εταιρεία, η οποία ανταποκρίνεται με συνέπεια από τη στιγμή της εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο, το Νοέμβριο του 2000», ανέφερε ο επικεφαλής της, Norman Askew, συμπληρώνοντας: «Οποιαδήποτε προσφορά που θα εισηγηθεί το διοικητικό συμβούλιο, θα πρέπει οπωσδήποτε να αντικατοπτρίζει τη σημερινή δυναμική της εταιρείας, αλλά και τις προοπτικές που αυτή εμφανίζει».

O επικεφαλής της United Technologies, George David, σχεδιάζει με την απόκτηση της Kidde, να επεκταθεί στον εξοπλισμό των κτιρίων, τα συστήματα και τις υπηρεσίες. Πέρυσι, προχώρησε στην αγορά της Chubb Plc της Μ. Βρετανίας, προσθέτοντας στις δραστηριότητές της και αυτήν της ασφάλειας σε μία γκάμα προϊόντων από ελικόπτερα μέχρι κλιματιστικά συστήματα.

Οι μετοχές της Kidde κέρδιζαν 25 πένες, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, στις 170 πένες η μία, στις 8:08' π.μ., ώρα Λονδίνου, μετά από άνοδο 17% χθες, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι την πλησίασαν για να την εξαγοράσουν. Εκτός της χθεσινής ημέρας, οι μετοχές της εταιρείας στο σύνολο του έτους έχουν σημειώσει αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 16%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα