Iberdrola: Στο 13% η αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2004 11:04

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 13%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας ηλεκτρικής ενεργείας της Ισπανίας, Iberdrola SA, καθώς είχε περισσότερη ενέργεια από τα αιολικά πάρκα και το νέο εργοστάσιό της στο Μεξικό.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 282 εκατ. ευρώ (356 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 248 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, προς τις αρμόδιες αρχές του Χρηματιστηρίου. Τα αποτελέσματά της διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις πέντε οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν κατά μέσον όρο ότι αυτά θα ανέλθουν σε 262 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη, από τις δραστηριότητές της σε διεθνές επίπεδο, κινήθηκαν ανοδικά, μετά την έναρξη λειτουργίας σταθμού στην Αλταμίρα του Μεξικό, το τελευταίο τρίμηνο του 2003.

Η Iberdrola, η οποία προμηθεύει με ενέργεια 17 εκατ. ανθρώπους, επεκτάθηκε στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, μετά την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενεργείας και φυσικού αερίου πέρυσι στην Ισπανία.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη σημείωσαν αύξηση 14%, φθάνοντας στα 673 εκατ. ευρώ από 593 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι. Το εννεάμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη της Iberdrola αυξήθηκαν κατά 13%, φθάνοντας στα 854 εκατ. ευρώ, από 754 εκατ. ευρώ, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα έφθαναν τα 834 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα