Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών

Συνάντηση Καραμανλή - Αλογοσκούφη
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2004 12:33
UPD:14:04

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου

Τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις της οικονομίας και τις προοπτικές της εν όψει και της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία θα ανακοινωθεί αύριο, συζήτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Πηγή του υπουργείου Οικονομίας ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομίας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι θα υπάρξει μείωση της φορολογίας, αύξηση του αφορολογήτου στις 11.000 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Θα υπάρξει επίσης σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης, η οποία αρχίζει από το 2005.

Στρατηγική μας, είπε ο υπουργός, είναι μέσα από το νέο αναπτυξιακό νόμο και μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο, να δώσουμε μια καινούργια πνοή στην Οικονομία, μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων, της ιδιωτικής δραστηριότητας, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, τα μεγάλα προβλήματα της ανάπτυξης.

Η απογραφή ήταν μια κεντρική στρατηγική της κυβέρνησης, δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης. «Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με βάση πλασματικά στοιχεία. Ήταν μια δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό να ξέρει την πραγματικότητα και μέσα από το πρόγραμμά μας να διορθώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Αυτό κάνουμε».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα