Περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας από το ΒΒC

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2004 13:04

Στην περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας ενδέχεται να προχωρήσει το BBC, μειώνοντας κατά ένα τέταρτο το συνολικό αριθμό των εργαζομένων του (περίπου 28.000 υπάλληλοι), σύμφωνα με πλάνο της διοίκησης το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε, αναφέρουν σήμερα οι Times το Λονδίνου.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος του BBC διευκρίνισε ότι το Δεκέμβριο θα υποβληθούν τέσσερις διαφορετικές αναφορές, σχετικές με διάφορα θέματα λειτουργίας του βρετανικού ομίλου. Χαρακτήρισε ωστόσο, «καθαρά υποθετικές» τις πληροφορίες που αναφέρουν οι Times.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με πλάνο του γενικού διευθυντή του BBC, Μαρκ Τόμσον, συνεργάτες του ομίλου θα εγκαταλείψουν το Λονδίνο και θα μετατεθούν σε άλλες πόλεις, όπως το Μάντσεστερ, το Μπέρμινχαμ, το Μπρίστολ και η Γλασκώβη, ενώ ορισμένες δραστηριότητες θα ιδιωτικοποιηθούν μερικώς.

Πρόθεση και στόχος της διοίκησης είναι η μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους, ειδικά με την προοπτική της επαναδιαπραγμάτευσης του ύψους των τελών που καταβάλλουν οι βρετανοί πολίτες υπερ του BBC (4 δισ. ευρώ πέρυσι σύμφωνα με τους Times).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα