Αρση των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά των ΗΠΑ για τις επιχορηγήσεις των εξαγωγών

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2004 14:33

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει στην άρση των κυρώσεων κατά των ΗΠΑ, μετά την υπογραφή από τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, του νόμου με τον οποίο αλλάζει το καθεστώς των αμερικανικών επιχορηγήσεων στις εξαγωγές, Foreign Sales Corporations (FSC), ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

«Σε συνέχεια της απόφασης του αμερικανού προέδρου, θα προτείνω στο Συμβούλιο των Υπουργών να δώσει τέλος στις κυρώσεις», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρμοδιος για θέματα Εμπορίου Επίτροπος, Πασκάλ Λαμύ.

Ο κ. Λαμύ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμόρφωση των ΗΠΑ με τις αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). «Η υπογραφή αυτή (του σχετικού νόμου) είναι μια καλή είδηση. Είναι μια καλή είδηση για τους κανόνες Δικαίου, μια καλή είδηση για τον ΠΟΕ», σχολίασε ο κ. Λαμύ, χωρίς να παραλείψει να ευχαριστήσει των αμερικανό εκπρόσωπο για θέματα Εμπορίου, Ρόμπερτ Ζέλικ.

Παρ’ όλα αυτά η Κομισιόν παρέμεινε επιφυλακτική έναντι της προβλεπόμενης προσωρινής διατήρησης των FSC μέχρι το τέλος του 2006 «και σε ορισμένες περιπτώσεις για μία αδιευκρίνιστη περίοδο μετά από αυτή την ημερομηνία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα