Μπ. Κερέ: Η δημοσιονομική προσαρμογή θα γινόταν με ή χωρίς την τρόικα

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 11:35
UPD:11:41
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ.

Η δημοσιονομική εξυγίανση στις χώρες της Ευρωζώνης θα γινόταν σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς της τρόικα, επεσήμανε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ, σχολιάζοντας την έντονη κριτική που ασκείται τον τελευταίο καιρό στον ρόλο της τρόικας.

«Γνωρίζω ότι το έργο της τρόικας έχει δεχθεί κριτική, ειδικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι εντελώς θεμιτό να υπάρχει ένας ανοιχτός δημόσιος διάλογος για το θέμα, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι τεράστιες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών των χωρών εκείνων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα»,  ανέφερε ο κ. Κερέ μιλώντας στην Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ε.Ε.

Υπογράμμισε, ωστόσο, τις πολύ δύσκολες καταστάσεις με τις οποίες είχαν έρθει αντιμέτωπες πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τόνισε πως «η προσαρμογή θα έπρεπε να γίνει σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς την τρόικα». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το οικονομικό και κοινωνικό κόστος θα ήταν σίγουρα υψηλότερο χωρίς την έκτακτη αυτή βοήθεια.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα