Svenska Cellulosa: Αυξάνει τη μείωση του κόστους

Μετά την υποχώρηση των καθαρών κερδών της το γ' τρίμηνο
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2004 11:40

ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ του κόστους της, με την περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας, μετά τη μείωση των κερδών της το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, αποτέλεσμα του έντονου ανταγωνισμού που δέχεται, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χαρτομάνδηλων στην Ευρώπη, Svenska Cellulosa AB.

Τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 15%, φθάνοντας στα 955 δισ. κορώνες (135 εκατ. δολ.) ή 4,09 κορώνες ανά μετοχή. Η εταιρεία, με έδρα τη Στοκχόλμη, στοχεύει στην εξοικονόμηση ενός δισ. κορώνες ετησίως, προσπαθώντας να αντισταθμίσει τις απώλειες σε μερικά κομμάτια της Ευρώπης.

Η SCA προσπαθεί να αντιστρέψει τη μείωση των τιμών, καθώς η ζήτηση αυξάνεται και το κόστος των πρώτων υλών, όπως του πολτού χάρτου και του πετρελαίου αυξάνονται. Τα κέρδη της σουηδικής εταιρείας, από τα τρία κύρια τμήματα των δραστηριοτήτων της, υγιεινής, συσκευασίας και προϊόντων υλοτομίας, έχουν πιεστεί σημαντικά εξ αιτίας της υποχώρησης του δολαρίου κατά περίπου 1/10 έναντι της σουηδικής κορώνας φέτος, επηρεάζοντας αρνητικά τις πωλήσεις της εκτός Ευρώπης.

Οι μετοχές της υποχωρούσαν κατά 13 κορώνες, ποσοστό 4,7%, φθάνοντας στις 263,5 κορώνες η μία, σήμερα στις 9:06' π.μ., ώρα Σουηδίας. Συνολικά φέτος έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης τους 9,4%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να έχει μειωθεί στα 63 δισ. κορώνες. Τα κέρδη της μειώθηκαν στο 1,13 δισ. κορώνες ή 4,88 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα